onsdag 29 juli 2009

Vinst, tvättstuga och loppisfynd!

Oj vilken tur jag har haft!! Jag har vunnit ett jättefint pris i en utlottning hos Granne med Selma! En helt otroligt fin matta som hennes mamma har vävt! Jätteroligt!!

Roligt också att se så många nya besökare som kommer via hennes blogg, hoppas att ni hittar något att läsa trots att uppdateringen varit lite si och så på sista tiden!

I tvättstugan går arbetet långsamt framåt, vilket är lite frustrerande eftersom vi har en väldigt specifik deadline... ;) I början på oktober kommer nämligen (förhoppningsvis, om han eller hon behagar komma ut) en ny liten familjemedlem! Och då skulle det vara trevligt att ha en färdig tvättstuga/klädkammare... Men det går nog utan också! Magens tyngd börjar märkas nu så från min sida blir det inte så mycket gjort längre.

Vi har rivit lite gamla tretexskivor och hittade gamla tapetrester.

Taket är nu målat två gånger med en emulsionsfärg från Wibo. Jag tycker att det var en trevlig färg att jobba med. Lättstruken och täcker bra och inga lösningsmedel eller annat onyttigt. Förhoppningsvis räcker det som blev över till väggarna också (den del som inte blir pärlspont).


Sen var det ju några loppisfynd också!

En spegel med gammalt glas har fått en plats i vardagsrummet tillsammans med två lampetter som jag fyndat tidigare.


Lite tallrikar till tallrikshyllan i köket.


En piedistal.

Blev ett mycket blandat inlägg idag. Mer fynd kommer i nästa inlägg!! Vi ses!

onsdag 22 juli 2009

Roadtrip!

Förra veckan åkte vi på en liten bilsemester i inlandet. Vi åkte via Sollefteå till Östersund där vi bodde på ett litet vandrarhem på Frösön. I Östersund besökte vi bland annat byggnadsvårdsbutiken Kulturarvet och lite olika loppisar. På vägen dit körde vi förbi massvis med fantastiska hus, bland annat detta - med en fantastisk glasveranda!


Från Östersund åkte vi vidare söderut mot Dalarna. På vägen stannade vi på olika loppisar, vi tittade på Hälsingegården i Fågelsjö och en välbevarad 1700-tals gård. I Orsa bodde vi på ett intressant ställe, Fryksås fäbodar! Fäboden ligger väldigt högt beläget med en fantastisk utsikt och stugan var riktigt gammal och trevlig.


I Dalarna besökte vi bland annat Carl Larsson gården och fick lite inspiration och såklart gick vi i mål i Vasaloppet också ;)


Efter att vi vänt kosan hemåt blev det ytterligare några stopp på loppis och en rundvandring på Wij trädgårdar i Ockelbo. Mycket fint!


Ska försöka fota några av loppisfynden en annan dag. Just nu håller vi på för fullt med tvättstugan. Har bestämt oss för att lägga klinker trots allt och underarbetet pågår. Vi byter dessutom dörr in till tvättstugan. En smalare dörr för att få mer utrymme till värmepumpen. Dörren är en gammal fin spegeldörr så det känns helt ok att byta ut den nytillverkade spegeldörr som sitter där. Bilder kommer så småningom!

fredag 10 juli 2009

Golvtrubbel

Jaha då får man ta fram sin kreativitet och tänka till igen. Vi hade valt ett våtrumsgolv från Gerflor som skulle läggas in i tvättstugan. Idag ringer Jonas till hantverkaren som vi bokat upp för att kolla lite närmare när han ska komma och får då höra att han inte längre vill lägga in just den golvmattan eftersom han blivit avrådd av andra kollegor i branschen. Så dags att komma och säga det nu ett par veckor innan det är dags! Är det någon där ute som lagt in denna matta?

Bild lånad från www.gerflor.com

Snygga golvmattor för våtrum växer ju inte direkt på träd så nu börjar vi förstås fundera på klinkergolv igen. Men då vill man ju ha golvvärme och då blir det ett helt annat projekt... Golvvärme + klinker bygger ju ganska mycket på höjden vilket gör att takhöjden skulle minska ytterligare. Och kostnaden blir ju en annan också.

Blir till att tänka till igen.

söndag 5 juli 2009

Semesterprojekt

Nu är semestern här och ett flertal olika projekt har påbörjats. Men jag lovar, vi ska hinna ta det lugnt och vila och sola och bada också!!

Äntligen är ett fönster nästan färdigt. Projekt ommålning av fönster påbörjades förra sommaren och fortsätter nu för att förhoppningsvis bli klart i år. Jag har målat fönster och karm i 100 % gulockra och fodren i 15 % kimröksgrå. Fler fönster är på gång, men eftersom vädret blivit lite ostadigare så vågar jag inte måla fler foder idag utan avvaktar tills regnrisken är mindre.

Igår var mamma, pappa och Jonas mamma här och hjälpte oss med lite av varje. Bland annat blev staketet kring ridbanan klart! Ska bara fixa gångjärn till grindarna.

I det gamla sovrummet, som ska bli tvättstuga, revs ett innertak ned och ytterligare ett vackert kilsågat tak fick se dagens ljus igen. Kommer att bli tokfint när det är målat och klart. Under semestern ska vi framförallt jobba med tvättstugeprojektet. Att göra underarbetet till golvet är steg 1 för sedan ska mattläggaren komma och lägga in en golvmatta direkt efter semestern. På väggarna blir det pärlspont och tapet (ev schablontryckt lumppapp) och en vägg blir platsbyggda garderober.

Ska försöka uppdatera lite allteftersom arbetet fortskrider. Så här såg det ut när taket tagits fram och en hel del spikhål spacklats. Tyvärr sitter den gamla rollade färgen som berget så vi chansar på att vi kan måla över den och få det snyggt utan att skrapa. Får göra ett test i alla fall. Taket glepade lite så vi förstärkte med ett par handsmidda spikar på lämpliga ställen.


Nu skiner solen igen så det är dags att sluta sitta framför datorn! Vi hörs!