onsdag 29 april 2009

Sovrumsföljetongen fortsätter...

Ok, då ska jag försöka skaka lite liv i bloggen igen! Sovrummet är fortfarande inte klart men det närmar sig, blir perfekt med en långhelg nu så kanske vi hinner med en hel del!

Vi har i alla fall fått tag på ett passande fönster, som jag har hållit på och renoverat den senaste veckan. Det är ett jättefint gammalt fönster med gamla beslag och gammalt glas. Det har nu skrapats, oljats kittats och grundmålats på ena sidan.



Vi har också byggt en sänggavel i pärlspont som bara ska monteras och slutstrykas. Det blir nog fint!


Så här blev luckorna efter målning med grön umbra (ca 30 %). Sprickorna i spegeln fick vara kvar. Vi har beställt dragringar som beslag till dem från Nacka Byggnadsvård. Egentligen skulle vi köpa dem när vi var där för två veckor sen, men de var tyvärr beställningsvara så vi ska få dem hemskickade. Men gångjärn hittade vi i alla fall.

söndag 12 april 2009

Fönsterjakt!!


Vi söker med ljus och lykta efter ett spröjsat fönster i storlek (ytterkarmmått) ca 110 x 110 cm... Se bilden!!

Ingen som har något över/till salu?

fredag 10 april 2009

Renoveringspåsk!

Påsken har kommit till Bergagården och äntligen fanns det lite tid och lust till att fota för bloggen!


Tre små lamm blev det allt som allt, en tacka var inte dräktig. Snön ligger fortfarande vit i ett tjockt lager, men solen och regnet har börjat göra sitt bästa för att besegra den. Jag längtar verkligen efter vår! Och önskar mig ett växthus!


Inne har vi tapetserat väggarna och målat klart taket i sovrummet och håller som bäst på med att måla och snickra till listerna. Vilket är ett evighetsgöra när det är snedtak med olika lutningar och vinklar överallt... Muren ska också målas. Tapeten kommer från Decor Maisons kollektion Modern Classics, men det blev en ljusare nyans än vad jag hade valt ut från början. Jag är väldigt nöjd med tapeten! Taket och stolpen är målade tre gånger med vit äggoljetempera.


Nu när vi börjat se slutet på detta långdragna projekt har vi redan börjat planera för nya... Tvättstuga, myshörna/kontor i hallen uppe och en liten uppfräschning av "gästrummen"...

GLAD PÅSK!!